Vetzavod gradi tri nove fabrike

Redovna skupština "Veterinarskog zavoda Subotica" donela je odluku da se raspiše nova emisija akcija, radi izgradnje tri nove fabrike za proizvodnju virusnih i bakterijskih vakcina, što je osnova za razvoj najprofitabilnijeg programa u ovoj kompaniji. Ukupni obim nove emisije je dva miliona komada, nominalna vrednost je 410 dinara, što je i emisiona cena ovog izdanja akcija, objavila je Sinteza invest grupa. Skupština Zavoda je usvojila i finansijski izveštaj za proteklu godinu, te donela odluku da se celokupna prošlogodišnja dobit u visini od 69,1 milion dinara zadrži kao neraspoređena dobit. Skupština akcionara je usvojila i plan poslovanja za tekuću godinu kojim se predviđa ostvarenje poslovnog prihoda od gotovo tri milijarde dinara i bruto dobiti od 147,3 miliona dinara.

Vetzavod gradi tri nove fabrikeRedovna skupština "Veterinarskog zavoda Subotica" donela je odluku da se raspiše nova emisija akcija, radi izgradnje tri nove fabrike za proizvodnju virusnih i bakterijskih vakcina, što je osnova za razvoj najprofitabilnijeg programa u ovoj kompaniji.

Ukupni obim nove emisije je dva miliona komada, nominalna vrednost je 410 dinara, što je i emisiona cena ovog izdanja akcija, objavila je Sinteza invest grupa.

Skupština Zavoda je usvojila i finansijski izveštaj za proteklu godinu, te donela odluku da se celokupna prošlogodišnja dobit u visini od 69,1 milion dinara zadrži kao neraspoređena dobit.

Skupština akcionara je usvojila i plan poslovanja za tekuću godinu kojim se predviđa ostvarenje poslovnog prihoda od gotovo tri milijarde dinara i bruto dobiti od 147,3 miliona dinara.

Akcije "Veterinarskog zavoda" okončale su proteklu sedmicu na nivou od 321 dinar, što odgovara tržišnoj kapitalizaciji kompanije od 725,5 miliona dinara (6,3 miliona evra).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik